Exclusive Homes PROJE VİTRİNİ Business Minimalist bir bakış açısının izdüşümü; Elissa Stampa Tekstil Tasarım Ofisi

Minimalist bir bakış açısının izdüşümü; Elissa Stampa Tekstil Tasarım Ofisi

Slash Architects tarafından tasarlanan Elissa Stampa Tekstil Tasarım Ofisi, minimal dokunuşlarla doğallığın korunduğu organik bir atmosfere dönüştü. Ulusal ve uluslararası ölçekte mimari ve iç mimari projeler geliştiren Slash Architects, Elissa Stampa için tekstil tasarımcılarına yönelik yaratıcı ve sıcak bir ofis tasarlama hedefiyle yola çıktı ve tekstil üzerine baskı ve modelleme konusunda uzmanlaşmış ofisin tasarımında samimi bir ortam yaratmak amacıyla malzeme ve dokularda doğallığa yer verdi. Bu sayede çalışanların her gün keyifle geldiği bir ofis atmosferi yaratıldı.

Elissa Stampa Tekstil Tasarım Ofisinde, sıcak ve samimi bir şekilde dizayn edilen showroom ve açık ofis mahalleri ile çalışanlara keyifli bir mekansal deneyim sunuyor. Ortamın malzeme ve dokularında, doğal ve dinamik görünüm yaratan minimal dokunuşlar tercih edilerek ofisin organik yapısının bozulmamasına dikkat edildi. Tasarım ofisinin sürdürülebilir malzeme kullanımını ve tasarım çizgisini mekana yansıtan Slash Architects, kullandıkları doğal malzemeleri antrasit detaylar ile birleştirerek minimal ama enerji dolu bir alan elde etti.

Sezonun renklerine hakim

Bir iş merkezinin ara katında konumlanan ve jenerik bir plana sahip olan 360 metrekarelik mekanın girişinde yer alan ahşap paneller, bir yandan yarı bölücü görevini görürken bir yandan da sezonun renklerinin kumaşlar ile sergilendiği bir sergi duvarı ile ziyaretçileri karşılıyor. Giriş bölümünde yer alan ufak bir bekleme alanında ziyaretçileri karşılayan yeşil raflar ise tasarım ofisinin organik yapısını simgeler nitelikte farkını ortaya koyuyor.

Şeffaf alanlar yaratıldı

İki ana tasarım ekibinin çalıştığı benzer özellikteki açık ofis mahalleri ve toplantı odası olarak da kullanılan showroom’u, ofisin ana programına uyumlu bir şekilde konumlandıran Slash Architects, ana sirkülasyonu açarak bir tarafa ofis mahallerini, diğer tarafa ise destek birimlerini ve showroom’u yerleştirdi. Ana aksın sonunda yer alan dinlenme bölümü de tüm ofis çalışanlarının ziyaret ettiği yeşil bir alan olarak tasarlandı. Ana sirkülasyonun bir deneyim koridoru olarak hayal edildiği bu kurguda, koridora bakan tüm ofislerin bölücüleri şeffaf olacak şekilde bırakıldı.

Fonksiyonel alanlara sahip

Ofislerin cephelerinde yer alan kitaplıklar, ofis içi iletişimi sağlayan vitrinler olarak dizayn edildi. Narin metal taşıyıcılar ve doğal ahşabın birlikteliği ile tasarlanmış bölücülerle tasarıma açık ofis fonksiyonu kazandırılırken, bir yandan da mahremiyet ihtiyacı karşılandı. Bünyesinde ayna, kumaş sepetleri, dosyalama sistemleri ve sezona dair görseller barındıran bölücülere ofis çalışanlarının gündelik işleyişlerine hizmet eden fonksiyonlar kazandırıldı. Ofislerin baktığı koridora brüt bir hissiyat veren duvarlar da ofis çalışanlarına ilham veren görsellerle desteklendi.

Tüm kumaşlar sergileniyor

Mekanın belki de en çok ziyaret edilen kısmı olarak karşımıza çıkan showroom ise, markanın kimliğini öne çıkarır şekilde kurgulandı. Sirkülasyon aksının sonuna doğru ziyaretçiyi boydan boya bir vitrin ile karşılayan hacim, tüm iç duvarları boyunca sergilenen kartelalardan oluşuyor. Tüm kartelaların ve farklı tür kumaşların ulaşılabilir olduğu düzenli bir showroom tasarımı olan mekan, ofis içi çalışma verimini arttırırken, bir yandan da yaratıcılığı destekleyecek bir görünüm sunuyor. Yeşillikler ile iç içe olan vitrinler ise, ofisin gündemine göre değişiklik gösteren esnek bir yapıda tasarlandı.

 

 

Yorumlar kapalı.